Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie, orofaciale fysiotherapie of mimetherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Monique Baten-Winters is binnen onze praktijk de orofaciaal therapeut. Wat doet een orofaciale fysiotherapeut? Het is een specialist die u helpt bij: gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

De orofaciale fysiotherapeut wordt hierom ook wel aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist of medisch specialist, zoals een KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

 

Orofaciale fysiotherapeut

De orofaciale fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd- en halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De orofaciale fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de hals regio.

 

Orofaciale fysiotherapie en klachten

Met onderstaande klachten kunt u bij onze orofaciale fysiotherapeut, Monique Baten-Winters, terecht:

  • kaakklachten, ofwel Temporomandibulaire Dysfunctie/CMO/TMD
  • klemmen van de kaak en tandenknarsen, “knappende” kaken
  • pijn in het gezicht, kaak of hoofd
  • aangezichtsverlamming, ofwel facialis parese/Bell’s palsy
  • duizeligheid
  • nek- en schouderklachten
  • hoofdpijnklachten
  • gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd- en halsgebied
  • klachten in het hoofd- en halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren
  • tinnitus

Heeft u vragen over kaakfysiotherapie, neem dan contact op met onze behandelend orofaciale fysiotherapeut Monique Baten-Winters. Of bel voor een intake naar onze praktijk.

 

Onze praktijk in Waalre

Bij onze praktijk staat kwaliteit, aandacht en betrokkenheid voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor orofaciale therapie komen bij ons terecht uit de gehele regio De Kempen, o.a. de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard, Geldrop, Heeze, Leende, Maarheeze, Cranendonck, Budel, Eersel en Veldhoven. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.