Parkinsont

 

 

 

Onze praktijk is lid van het Parkinsonnetwerk.

De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte waarbij u meestal langzaam achteruit gaat. De meest voorkomende symptomen zijn stijfheid, traagheid, beven, moeilijk lopen en een star gezicht. In de loop van de tijd kunnen deze symptomen voor problemen zorgen bij bijvoorbeeld werk, vrije tijd, persoonlijke verzorging, slikken en communicatie. Het kan ook zo zijn dat u minder aankan dan voorheen en dat uw geheugen en concentratie minder wordt. Onze collega Karien van Bommel is lid van het Parkinsonnetwerk en onze specialist in de behandeling van Parkinsonpatienten. Wanneer u als Parkinsonpatient bij onze praktijk onder behandeling komt krijgt u vanaf de 20e behandeling uw fysiotherapie volledig vergoed.

Leren leven met de ziekte van Parkinson

Tijdens de revalidatie leert u hoe u met de gevolgen van de ziekte van Parkinson kunt leven. We kunnen de ziekte niet tegengaan. Wel kunnen we ervoor zorgen dat u activiteiten zo goed mogelijk kunt blijven uitvoeren. Daar oefenen we mee en adviseren we u over. Zo werken we bijvoorbeeld aan:

  • bewegen
  • wassen en aankleden
  • geheugen en concentratie
  • spreken en slikken
  • verwerking van de ziekte.

Ook mensen uit uw directe omgeving betrekken we hierbij. We helpen u verder bij het steeds opnieuw aanpassen aan een slechter wordende situatie. Acceptatie speelt dan ook een belangrijke rol.

Wanneer is revalidatie bij de ziekte van Parkinson zinvol?

Door de ziekte van Parkinson is uw leven sterk veranderd. Daarom is het goed al in een vroeg stadium om te leren gaan met de beperkingen van deze ziekte. Revalidatie is vooral zinvol,  als u beperkingen ervaart in het dagelijks leven.

Heeft u vragen over de behandeling , neem dan gerust contact op met Karien van Bommel. Of bel met onze praktijk voor een intake.

Onze praktijk in Waalre

Kwaliteit, aandacht en betrokkenheid staat bij onze praktijk voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor een revalidatiebehandeling na een totale heup prothese komen bij ons terecht uit o.a. de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven en Aalst en Waalre. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.