Fysio-wandelgroep: wandelen onder begeleiding van een fysiotherapeut!

In 2014 is Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine gestart met de Fysio-Wandelgroep. Iedere donderdagochtend lopen er enthousiaste deelnemers onder begeleiding van twee fysiotherapeuten door de bossen van Waalre.

Op donderdagochtend van 10.30 – 11.30 uur verzamelen er ongeveer 20 tot 30 deelnemers bij onze praktijk aan de Hortensialaan 1 te Waalre om deel te nemen aan de Fysio-Wandelgroep. Onder begeleiding van twee fysiotherapeuten loopt men door de wijk en bij de Phloxlaan gaat men de bossen in.

Nieuwsbericht wandelgroep 4 - lr
In het bos worden gezamenlijk enkele oefeningen gedaan, dit varieert van allerlei bewegingsoefeningen om de spieren los te maken tot balansoefeningen. Hierna splitst de groep zich in tweeën. Het uitgangspunt van deze Fysio-Wandelgroep is dat iedereen kan deelnemen aan het uurtje wandelen. Door de splitsing in twee groepen, afhankelijk van de conditie van de deelnemer, kunnen zoveel mogelijk mensen mee lopen.

De snelle groep staat onder begeleiding van Wout Velter. Wout is algemeen fysiotherapeut en is tevens bezig met zijn Master Physical Therapy in Sports (sportfysiotherapie).

De langzamere groep wandelt en oefent onder begeleiding van René Beusen, al 33 jaar werkzaam als fysiotherapeut en tevens praktijkeigenaar. René wisselt om de week met Ad Foudraine, al 29 jaar werkzaam als fysiotherapeut en mede praktijkeigenaar.

Nieuwsbericht wandelgroep 1 - lr
Het wandelen wordt afgewisseld met diverse oefeningen. Misschien nog belangrijker dan het oefenen, is het samen genieten van het buiten zijn in de bossen.

Na afloop van het uur bewegen staat de koffie en thee klaar in Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine en kan men nog even uitrusten en napraten met elkaar.

Nieuwsbericht wandelgroep 5 - lr
De kosten bedragen €1,50 per keer en er zijn tien-ritten kaarten beschikbaar.

Mocht u vragen hebben over de wandelgroep of wilt u een keer deelnemen? Bel dan gerust naar onze praktijk. Ellen de Kort (onze praktijkondersteuner), Wout Velter, René Beusen of Ad Foudraine kunnen u verder helpen.

Leave a reply