Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, kunnen bij klachten in aanraking komen met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut). De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. In onze praktijk zijn de behandelende geriatriefysiotherapeuten Monique Baten-Winters, René Beusen en Karien van Bommel.

 

Patiënten geriatriefysiotherapie

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

 

Doel geriatriefysiotherapie behandelingen

De behandelingen van deze patiëntengroep bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Zo kunnen valpreventie, looptraining (eventueel met elleboogkrukken of rollator) en/of balansoefeningen deel uitmaken van de fysiotherapie. Ook wordt er met onze patiënten geoefend in onze eigen beweegtuin. De beweegtuin bestaat uit een parcours waar onze patiënten diverse oefeningen kunnen uitvoeren, onder andere het trainen op balans en lopen op diverse ondergronden.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

René Beusen verzorgt de behandelingen op serviceflat Eeckenrhode en indien noodzakelijk behandelingen aan huis ofwel fysiotherapie in de thuiszorg.

Monique Baten-Winters verzorgt deze behandeling in zorgcentrum ’t Laar.

Omdat veel van deze ziektebeelden als chronische ziekten worden aangemerkt, kan men na de 20e behandeling vaak in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of bij ons hoe fysiotherapie wordt vergoed.

 

Geriatrienetwerk Eindhoven

Wij zijn lid van het Geriatrienetwerk Eindhoven. Hier delen we kennis over fysiotherapie gericht op ouderen. Naast fysiotherapie zijn hierin ook andere belangrijke disciplines vertegenwoordigd zoals geriatrieartsen, diëtisten, ergotherapeuten e.a..

 

Contact

Heeft u vragen over geriatriefysiotherapie, neem dan gerust contact op met Monique Baten-Winters, René Beusen of Karien van Bommel. Of bel met onze praktijk voor een intake.

 

Onze praktijk in Waalre

Kwaliteit, aandacht en betrokkenheid staat bij onze praktijk voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor geriatriefysiotherapie komen bij ons terecht uit o.a. de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard en Aalst en Waalre. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.