Dit zijn revalidatietrainingen na een vervanging van een heupgewricht (THP: Totale Heup Prothese). Meestal moeten deze gewrichten vervangen worden als gevolg van artrose. Dit is een degeneratie van de kraakbeenlagen van een gewricht. Gevolgen zijn pijn, stijfheid en een verminderde belastbaarheid. Nadat artrose geconstateerd is, bepaalt een orthopeed in samenspraak met de patiënt of een operatie noodzakelijk is. In onze praktijk doen René Beusen en Monique Baten-Winters deze revalidatiebehandelingen.

 

Revalidatie na een Totale Heup Prothese

Wij werken intensief samen met MOGE (Maatschap Orthopedie Groot Eindhoven), dit zijn de orthopedie afdelingen van het Catharina ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum Eindhoven. Patiënten worden in het ziekenhuis voorbereid op de ingreep. Na de operatie volgt een opname dan 3 dagen. In Eindhoven volgen ze het HAP protocol (Heup Actief Programma), waarbij de nadruk ligt op meteen actief bewegen. Het is erop gericht om de patiënt na de operatie weer snel, goed en verantwoord op de been te helpen.

Na de ziekenhuis opname starten wij met de revalidatie. Eerst aan huis om het lopen met krukken of rollator te oefenen, het traplopen en transfers te trainen. Daarna volgt de training op de praktijk.

We oefenen de beweeglijkheid, kracht en conditie en helpen een goed looppatroon te ontwikkelen. Zodat mensen hun kunstgewricht goed kunnen gebruiken veel handelingen weer zelfstandig kunnen oppakken. Meestal duurt deze revalidatie minstens 3 maanden.

Fysiotherapie bij deze operaties vallen onder de chronische behandelcodes. Dit houdt in dat de eerste 20 behandelingen worden vergoed door het aanvullende verzekeringspakket, indien aanwezig, en daarna worden alle behandelingen vergoed door het basispakket.

Heeft u vragen over de behandeling na een totale heup prothese, neem dan gerust contact op met René Beusen of Monique Baten-Winters. Of bel met onze praktijk voor een intake.

 

Onze praktijk in Waalre

Kwaliteit, aandacht en betrokkenheid staat bij onze praktijk voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor een revalidatiebehandeling na een totale heup prothese komen bij ons terecht uit o.a. de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven en Aalst en Waalre. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.