Dit zijn revalidatietrainingen na een vervanging van een kniegewricht (TKP: Totale Knie Prothese). Meestal moeten deze gewrichten vervangen worden als gevolg van artrose. Artrose is een degeneratie van de kraakbeenlagen van een gewricht. Gevolgen zijn pijn, stijfheid en een verminderde belastbaarheid. Nadat artrose geconstateerd is, bepaalt een orthopeed in samenspraak met de patiënt of er geopereerd wordt. In onze praktijk doen René Beusen en Monique Baten-Winters deze revalidatietrainingen.

 

Wij hebben een intensieve samenwerking met MOGE (Maatschap Orthopedie Groot Eindhoven), dit zijn de orthopedie afdelingen van het Catharina ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum Eindhoven. Patiënten worden in het ziekenhuis goed voorbereid op de ingreep. Dan volgt de operatie met 3 dagen opname in het ziekenhuis. In Eindhoven volgen ze het KNAP protocol (KNie Actief Programma). Vroeger kwamen patiënten na hun operatie pas na twee dagen uit bed. Nu ligt de nadruk op meteen actief bewegen. Patiënten staan enkele uren na de operatie alweer naast hun bed. Met een positief effect tot gevolg: hoe sneller patiënten in beweging komen, hoe beter het functionele resultaat. Patiënten kunnen zo sneller naar huis én werken actief mee aan hun herstel. Nadat men is ontslagen uit het ziekenhuis, starten wij met de revalidatie. Eerst aan huis om het lopen met krukken of rollator te oefenen, het traplopen en transfers te trainen. Daarna volgt de training op de praktijk.

We oefenen de beweeglijkheid, kracht en conditie en helpen een goed looppatroon te ontwikkelen. Zodat mensen hun kunstgewricht goed kunnen gebruiken en veel handelingen weer zelfstandig kunnen oppakken. Deze revalidatie duurt minstens 3 maanden.

Fysiotherapie bij deze operaties vallen onder de chronische behandelcodes. Dit houdt in dat de eerste 20 behandelingen worden vergoed door het aanvullende verzekeringspakket, indien aanwezig, en daarna worden alle behandelingen vergoed door het basispakket.

Heeft u vragen over de behandeling na een totale knie prothese, neem dan gerust contact op met René Beusen of Monique Baten-Winters. Of bel met onze praktijk voor een intake.

 

Onze praktijk in Waalre

Kwaliteit, aandacht en betrokkenheid staat bij onze praktijk voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor een revalidatiebehandeling na een totale knie prothese komen bij ons terecht uit o.a. de gemeentes Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard en Aalst en Waalre. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.