Krachtsverlies, beperkte conditie en uithoudingsvermogen en een matige belastbaarheid kunnen de redenen zijn waarom bij bepaalde aandoeningen een revalidatietraining moet plaatsvinden. Wij hebben de beschikking over trainingsruimtes, waar onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten de revalidatietraining plaatsvindt. Met behulp van diverse oefentoestellen kan o.a. de lokale spierfunctie en de algemene conditie worden verbeterd. Er kan een training gestart worden als vervolg op een behandeling fysiotherapie of manuele therapie binnen onze praktijk. Hierbij valt te denken aan postoperatieve zorg na ongevallen, fracturen, kruisbandoperaties, Total Hip (Totale Heup Prothese) en Total Knee (Totale Knie Prothese), schouderoperaties maar ook neurologische en reumatische aandoeningen en arbeidsrevalidatie. De behandelende fysiotherapeuten zijn Monique Baten-Winters, Rene Beusen en Karien van Bommel.

 

Revalidatietraining

Als u voor een eerste afspraak komt zal er een intake plaatsvinden. Hierbij worden een aantal vragen aan u gesteld en worden er metingen gedaan betreffende uw lichaamssamenstelling, conditie en spierfunctie. Op basis van deze gegevens wordt er voor u een revalidatietrainingsschema gemaakt. De training bestaat afhankelijk van de verwijzing uit voorlichting, adviezen, houding- en bewegingsinstructies, spierfunctietraining, longfunctietraining en cardiovasculaire training.

Aangezien de revalidatie hiervan specialistisch werk is, zijn deze trainingen verdeeld over de verschillende fysiotherapeuten binnen onze praktijk. Wij hebben een intensieve samenwerking met orthopeden van het MMC en het Catharinaziekenhuis. We participeren in een aantal netwerken met deze orthopeden. Namelijk het TKP/THP netwerk, het VKB netwerk en het schoudernetwerk. Bij al deze netwerken zijn er afspraken over de te volgen therapieën, rapportages en terugkomafspraken.

Daardoor verloopt de revalidatie zoals afgesproken en beter gecoördineerd. De orthopeden hebben daar vertrouwen in, de fysiotherapeuten weten wat te doen in de verschillende periodes, en signaleren eerder mogelijke problemen. Ook hebben wij daardoor de meest recente kennis over operaties en behandelwijzen.

Lees meer over onze specifieke revalidatietrainingen: revalidatie na een Totale Knie Protheserevalidatie na een Totale Heup Prothese, Schouderrevalidatie, Claudicatio intermittens looptraining, COPD, Rug revalidatie, Hydrotherapie of revalidatie in het zwembad.

 

Onze praktijk in Waalre

Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Onze patiënten voor revalidatietrainingen zoals revalidatie na een Totale Knie Prothese, revalidatie na een Totale Heup Prothese, Claudicatio intermittens looptraining komen uit de omliggende gemeentes zoals Eindhoven, Valkenswaard en Aalst of Waalre. De praktijk beschikt over 5 grote behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.