Onze praktijk is lid van het specialisme Schoudernetwerk Noord Brabant

Een schoudergewricht is een complex gewricht bestaande uit gewrichten tussen schouderblad en ribben, schouderblad en sleutelbeen en schouderblad en bovenarm. En eigenlijk ook tussen borstbeen en sleutelbeen. Verder zijn er spieren die zowel een stabiliserende als een bewegende functie hebben. Daarnaast is het schoudergewricht enorm beweeglijk. Kortom, geen wonder dat er klachten kunnen ontstaan.

 

Schouderrevalidatie

Bij MOGE (Maatschap Orthopedie Groot Eindhoven) zijn er speciale schouderorthopeden, die een grote vaardigheid hebben om een juiste diagnose te stellen en een eventuele behandeling c.q. operatie uit te voeren. Deze operaties variëren van ingewikkelde hersteloperaties van pezen, spieren of labrum (kraakbeenrand) tot grote protheseoperaties.

Onze praktijk is lid van het schoudernetwerk waar deze orthopeden ook deel van uitmaken. Mede daarom hebben wij de juiste kennis om revalidatietrainingen na schouderoperaties te doen. Wij kennen de protocollen die samen met de orthopeden zijn ontwikkeld. We weten wanneer er opnieuw contact moet worden gezocht met de orthopedie en hoe verslag te doen. De orthopedie ziet graag dat dit soort behandelingen alleen uitgevoerd worden door fysiotherapeuten die meer kennis hebben over de schouder. Binnen onze praktijk is René Beusen de fysiotherapeut die deelneemt in dit schoudernetwerk.

De revalidatie na een schouderoperatie valt onder de chronische behandelcodes. De eerste 20 behandelingen worden uit het aanvullende pakket (indien aanwezig) vergoed, daarna vallen alle behandelingen in het basispakket van de verzekering. Onze secretaresse of fysiotherapeuten kunnen u daarover alles uitleggen. Onze praktijk regelt alle administratie naar uw verzekering.

Heeft u vragen over de behandeling na een schouderoperatie, neem dan gerust contact op met René Beusen. Of bel met onze praktijk voor een intake.

 

Onze praktijk in Waalre

Kwaliteit, aandacht en betrokkenheid staat bij onze praktijk voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor een revalidatiebehandeling na een schouderoperatie komen bij ons terecht uit o.a. de gemeentes Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven en Aalst en Waalre. Onze praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.