Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Ook kan een sportfysiotherapeut uitkomst bieden voor mensen die willen gaan sporten (bijvoorbeeld de marathon lopen) en niet goed weten hoe ze zich hier op kunnen voorbereiden.

 

Wat is sportfysiotherapie?

Bij ons in de praktijk is Karien van Bommel de sportfysiotherapeute. Bij klachten aan de enkel, knie, heup rug of schouder biedt de sportfysiotherapeut uitkomst. Een sporter wil zo snel mogelijk weer zijn sport hervatten, desnoods met een alternatief trainingsschema. De sportfysiotherapeut bekijkt hoe u geblesseerd bent geraakt, stelt een fysiotherapeutische diagnose en maakt op basis van de sportanalyse een passend revalidatieschema/behandelplan.

Het behandelplan is enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

 

Sportfysiotherapie en de behandeling

De behandeling is sport specifiek en functioneel met als doel dat de sporter weer zijn/haar oorspronkelijke sportniveau bereikt. De sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat de huisarts en/of specialist op de hoogte blijven over het herstelproces en overlegt ook met de trainer/coach van de sporter. Karien van Bommel zit in verschillende specialisatienetwerken van Fysiovisie. Op www.fysiovisie.nl vindt u hier meer informatie over. De sportfysiotherapeut is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van blessurepreventie.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze behandelend sportfysiotherapeute Marrit Stierman of bel met onze praktijk voor een intake. Voor meer informatie zie ook www.nvfs.nl.

 

Onze praktijk in Waalre

Bij onze praktijk staat kwaliteit, aandacht en betrokkenheid voorop! Fysiotherapeutisch Centrum Beusen-Foudraine is gevestigd in Aalst-Waalre vlakbij de High Tech Campus Eindhoven. Patiënten voor sportfysiotherapie komen uit de omliggende gemeentes zoals Eindhoven, Valkenswaard en Aalst of Waalre. De praktijk beschikt over 5 ruime behandelkamers, 2 fitnesszalen, een beweegtuin én een verwarmd oefenzwembad, dat is uniek in deze regio. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje bij foto’s.